Nieuws

Revalidatie na kanker bij kinderen

14 Juni 2016

Gelukkig worden steeds meer kinderen met kanker beter. Maar dat wil niet zeggen dat ze alles kunnen doen wat ze willen. Hardlopen of dingen onthouden bijvoorbeeld kunnen veel moeilijker gaan door alle medische behandelingen en het steeds in het ziekenhuis liggen.  Daarom helpen wij kinderen met kanker bij hun ontwikkeling

Tijdens en na de behandeling van kanker is de conditie van de kinderen vaak sterk verminderd. Uithoudingsvermogen en spierkracht kunnen achteruit gaan en beperken daardoor de mogelijkheid om deel te nemen aan alledaagse activiteiten. Daarnaast verandert ook hun sociale leven. De diagnose kanker heeft een ontwrichtend effect op het leven van de kinderen en hun familie. Kinderen, ouders en familieleden gaan door een periode van angst en twijfel. 

Bekijk de ideeën en geef je mening

Met het project Meedoen is groeien ontwerpen en onderzoeken we interactieve producten en omgevingen die de ontwikkeling van kinderen met kanker stimuleren. Dit doen wij in nauwe samenwerking met patiënten, familie, therapeuten, oncologen en verplegend personeel. Het Prinses Máxima Centrum fungeert hierbij als een onderzoeksomgeving waarbinnen de ontwikkelde producten echt worden ingezet en getest.

Dit project is een samenwerking tussen het Revalidatiefonds, Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie en de TU Delft. 


Stichting vriendenloterij
mud masters
lotto
team no limits